Creator Smakow

Team

Norbert Sokołowski

OLYMPUS DIGITAL CAMERASwoja kulinarną przygodę z prawdziwą gastronomią rozpocząłem w 2005 roku, kiedy trafiłem pod skrzydła kucharzy z warszawskiej restauracji Moonsfera z Szefem Kuchni Jarkiem Uścińskim na czele, był to dla mnie okres ogromnego rozwoju, poznawania produktów, smaków, a także okres wytężonej pracy.

W międzyczasie chcąc pogłębiać swoją wiedzę zetknąłem się z pracą w dwóch dużych hotelach: czterogwiazdkowym Hotelu Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim oraz pięciogwiazdkowym Hotelu Westin w Warszawie. Kolejna kulinarna przygoda to Teatr Capitol w Warszawie, Dom Weselny Julia w Legionowie, a także kameralny Hotelik Stara Drukarnia w Sokołowie Podlaskim.

To właśnie te miejsca, pracujący w nich ludzie, a także setki godzin spędzone w restauracji i na cateringach ukształtowały mnie zawodowo. Wysiłek ten zaowocował pierwszym miejscem w kulinarnym konkursie Roberta Sowy ,,Kulinarny Talent 2009”.

Kulinarna przygoda trwa nadal, zmieniają się tylko miejsca. W każdym poznajemy nowych ludzi, nowe smaki nieustannie rozwijając swoje zawodowe i życiowe horyzonty. Pracę „na kuchni” naprawdę trzeba lubić. Z młodzieńczej pasji, hobby  z czasem może stać się ciekawym sposobem na życie.

 

Robert Banasiewicz

1 Już jako mały chłopiec podkradałem swojej mamie garnki, aby coś w nich pichcić. Pierwszy zawodowy kontakt z gotowaniem miałem w Szkole gastronomicznej na Sandomierskiej, dzięki której odbyłem praktyki w renomowanej sejmowej Restauracji ”Hawełka”. Niesamowici ludzie wówczas tam pracujący sprawili, że pokochałem zawód kucharza, a gotowanie stało się moją pasją.

Kolejne doświadczenie to praca pod okiem Giancarlo Russo i kuchnia śródziemnomorska najbardziej ceniona w zdrowym odżywianiu tu poznałem co to smaki i zabawę kolorami.

Laureat konkursu kulinarnego Dorszowe Żniwa w którym zająłem II miejsce Dziś jestem rzemieślnikiem i artystą w swoim fachu, a moje potrawy oczarują Cię smakiem Serdecznie Zapraszamy do skorzystania z naszych usług.